Julie Nord

Født 1985

Tildelt Silkeborg Kunstnerlegat 28. april 2007. Motivationstalen blev foretaget af chefredaktør Steffen Lange, Midtjyllands Avis. I sin tale henviste han til begreberne kommunikation, glæde, overraskelse og magi som Jeppe Hein altid formår at indarbejde i sin kunst. – Karakteristisk for dine værker er en varme og omsorg for mennesker, som du gerne vil give gode oplevelser og miljøer, som de har det rart med. Du udtrykker begrebet hjertevarme på en ny og moderne måde.

Jeppe Heins opgaver spænder vidt. Ved overrækkelsen fortalt Jeppe Hein om sin nyeste opgave, hvor han sammen med en række andre kunstnere er inviteret til at indrette Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary palæ på Amalienborg. Jeppe Heins opgave er, at indrette parrets have sammen med havearkitekten.

Til hvert af de 150 medlemmer, som støtter legatet, havde Jeppe Hein udført et eksklusivt tryk. På gamle kort har han fundet den ø som Papirfabrikken i Silkeborg oprindelig lå på. Omridset er tegnet op og multipliceret og anbragt i en cirkelform, så det kan minde om en snekrystal. Denne figur er blevet præget dybt ned i det kraftige hvide papir.

Julie Nord
Udviklet af attityde.dk