Kåre Frang

Født 1992

Dette års legatmodtager er født i 1992 og dimitterede fra det kongelige danske kunstakademi i 2020. Inden for de seneste 12 måneder har han haft 3 solo udstillinger hos udstillingsstederne Lagune Ouest, Inter.pblc og M100 Odense, derudover har han også udstillet på en lang række kunsthaller de seneste år, bl.a. Kunsthal 44Møn, Charlottenborg og Kunsthal Aarhus. Han var i 2021 modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris og 2020 modtog han 15. Juni fondens Hæderspris.

Som i de foregående år, har bestyrelsen haft en meget lang liste af mulige kandidater til dette års legat, og vi har brugt lang tid på at diskutere for og imod for hver enkelt kandidat. Men fandt til sidst enighed om Kåre Frang, da hans praksis er meget forskellig fra tidligere års legatmodtagere, og har nogle af de mere konceptuelle aspekter som vi denne gang søgte efter.

Kåre Frangs arbejde udspringer af en fascination af vores dagligdag og dens strukturers skrøbelighed, tyngde og sammenbrud. Igennem forskellige tilstande og stadier af både indre og ydre uro bliver genstande og overgange undersøgt, udstillet og bearbejdet. Gennemgående for Frangs praksis er forskellige elementer af abstraktion, om det så er i forhold til tid, skala eller materiale, så bindes værkerne sammen ved at have forskudte forhold til hvad der opleves som normalt. Eksempelvis i Frangs videoværker, som kan betragtes som skulpturer eller narrativ-baserede genstande i forandring indeholdende både en skulpturs start- og slutpunkt. (tekst fra Art Hub Copenhagen)

Den samlede bestyrelse fik desværre ikke besøgt Kåre på hans værksted i år, men jeg var selv så heldig at nå forbi og se hans solo udstilling `Attachments´på Lagune Ouest. En udstilling bestående af skulpturer lavet af digestive kiks og smør, eller det skulle det i hvert fald se ud som om, for når man kom meget tæt på blev illusionen brudt og man opdagede at der var andre materialer på spil. En fantastisk udstilling som omhandler folks relation og hvordan de knytter sig til ting/objekter og især hvordan ejerskab påvirker os som individer. jeg vil klart anbefale at man finder udstillingen online og tager et kig på den.

Til slut vil jeg nævne at Kåre i 2022 var med på en gruppeudstilling hos Still Making Art i Amsterdam, hans værker var også at finde på Chart messen i august og til november udstiller han med Decembristerne på Den Frie i København.

Silkeborg Kunsnerlegat Kåre Frang
Udviklet af attityde.dk