Pernille Pontoppidan

Født 1987

Pernille Pontoppidan modtog Silkeborg Kunstnerlegat den 4. maj 2019.

Pernille Pontoppidan hører til dansk keramiks yngste generation. Hun skubber til keramikkens grænser, afviger fra traditionen og bryder reglerne, når hun skaber sine forvrængede og skummende abstrakte skulpturer og opstablinger. Hendes værker tilfører nyt i både form og glasurerne, der syder og bobler som i alkymisten laboratorium. Hun dyrker også skønheden i fejl og omfavner dem – et dogme, der danner grobund for skabelse af noget nyt som ikke på forhånd er kendt.

Spor af det velkendte dagligdags inddrages i forvrænget perspektiv og skaber en ubestemmelig dobbeltfølelse af både genkendelse og fremmed hos beskueren.

Pernille Pontoppidan er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, keramikafdelingen på Bornholm i 2012.

Uddrag fra motiveringen forfattet og fremført af daværende bestyrelsesmedlem Erik Veistrup: ”Hun er vild, fantasifuld, sprudlende og fuld af nye ideer. Jeg har kendt – og købt – mange mærkelige værker af Pernille i de sidste 10 år. Stadig overraskes jeg. De første værker, Pernille viste ved sin afgang fra Keramik og glasskolen på Bornholm var ikke pæne klassiske skåle, men nogle næsten ubeskrivelige værker […]

Senere blev værkerne mere stramme, men videre frem er der hele tiden kommet nye – ofte mærkelige værker. Pernille brugte i begyndelsen næsten ingen glasurer i sine skulpturelle værker, men så pludselig havde en del af hendes værker en glasur – næsten som barberskum. De var meget populære og hun kunne selvfølgelig godt ha’ produceret en masse af disse, men sådan er Pernille Pontoppidan ikke.

Stor fantasi, kæmpe arbejdsindsats og hele tiden nye ideer. Tusind tak for det. For en keramik-oman som mig er du alletiders. Hjertelig tillykke” 

Pernille Pontoppidan Legatværk 2019 Liggende
Udviklet af attityde.dk